Salutació

L’intenció d’aquest blog és mostrar mitjançat imatges part del patrimoni natural i arquitectònic de la terra on visc. Tot i el seu nom, aquest blog no es limita únicament a la comarca natural de les Guilleries, sinó que també fa incursions a terres com el Collsacabra, Savassona, la Plana de Vic i demés contrades veïnes, les quals també sento com a meves. Espero que us agradi.

divendres, 19 de març del 2010

Neu de Març

Nevada

Nevada

Nevada

Vilanova de Sau, Osona, Catalunya
Canon EOS 400D, Tamron AF 18 - 250
9 / Març / 2010

Amb aquest aspecte es va llevar Vilanova de Sau el dia després de la nevada del 8 de Març. El gruix d'entre 40 i 60 cms de neu va crear uns paisatges molt més propis de països nòrdics que els que estem acostumats a veure a les Guilleries.


dimarts, 16 de març del 2010

Sant Martí del Brull

Sant Martí del Brull

Sant Martí del Brull

Sant Martí del Brull

El Brull, Osona, Catalunya
Canon EOS 400D, Tamron AF 18 - 250
26 / Agost / 2008

Als peus del puig, mirant al Brull, hi ha un planell conegut encara per pla de Sant Martí, on, segons tradició, hi havia la primitiva església parroquial. Els vescomtes d'Osona, amos de la demarcació del Brull, edificaren una nova església parroquial (1048-1062) als peus del castell del Brull, que és la que subsisteix encara bàsicament. Fou consagrada pel bisbe Guillem de Balsareny i dotada per la vescomtessa Guisla de Cardona i, més tard, per Ramon Folc I de Cardona i la seva muller Ermessenda.

L’edifici va sofrir una primera reforma el 1588 i a finals del segle XVIII quan es va fer la volta nova i el campanar, aquest datat de l’any 1791.

Fonts consultades:
L'enciclopedia